Een gezonde maaltijd op tafel zetten in België

Jouw verjaardag komt eraan of die van je vriend, vriendin of kind. Dat betekent visite over de vloer en lekkere hapjes en drankjes op tafel. Na een stuk taart vol suikers komen er ook nog calorierijke hapjes op tafel. Ga je voor lekker makkelijk? Dan heb je vast verschillende salades voor op toastjes en snijd je nog even wat kaas en worst erbij. Misschien nog een bitterballetje bakken als het wat later op de avond wordt? Dat kan gezonder zonder dat iedereen het merkt. Je hoeft namelijk geen selderijstengels en wortels te serveren. Je kunt wel bewust je visite gezondere hapjes geven zonder dat ze het doorhebben. Als jij denkt dat bijvoorbeeld tonijnsalade een gezonde keus is voor je visite, dan moet je echt even doorlezen. Ben jij al veel bezig met gezondere varianten, maar wil je nog wat extra tips, lees dan ook verder. Wist je trouwens dat je ook prima eten kunt bestellen en laten thuisbezorgen? Het bezorgen van maaltijden in België wordt steeds populairder. Er zijn heel veel verschillende leveranciers die allemaal unieke producten en methodes hebben. Zowel voor verse gerechten (koel) als diepvriesproducten (vriesverse maaltijden). Alles is zelf eenvoudig op te warmen in de oven of magnetron. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker zelf te koken met een recept en boodschappen uit de supermarkt (of maaltijdbox).

 

Gezondere hapjes voor op tafel in België

Waarom zou je niet de tonijnsalade nemen? Het is ontzettend lekker en het is toch vis? Vis is gezond! Rauwe tonijn is inderdaad een goede keuze. Het probleem is de mayonaise. Een van de vetste keuzes die je kunt maken zijn salades die zijn aangemaakt met mayonaise. Mayonaise doet niets voor je. Wat doe je dan wel? Kies voor producten die rijk zijn aan eiwitten, peulvruchten of die groente bevatten. Probeer met name de vetrijke producten te vermijden en zet niet de frituurpan aan. Het klassieke gevulde ei is een prima keuze. Deze kun je naast de originele versie ook in een ander mediterraan jasje gieten. Wil je toch graag salades op toastjes, maak dan de salades zelf en gebruik magere yoghurt in plaats van mayonaise.

 

Gevulde eieren

Dit is altijd een goede keuze voor je visite. Eieren zijn heel gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen, waaronder veel eiwitten. Doseren is het belangrijkste in dit geval. Geef je visite 2 gevulde halve eieren. Reken uit hoeveel gasten er komen en reken voor iedere gast 1 ei. Dit is echt genoeg. Er zijn ook mensen die geen eieren nemen en het is zonde om weg te gooien. Daarnaast heb je ook nog andere hapjes. Recept gevulde eieren met hoemoes (per 2 personen): 2-3 eetlepels Hummus, 2 eieren en een Spuitzakje. Breng de eieren in koud water aan de kook en afhankelijk van de grote van de eieren bereken je de kooktijd. Hier zijn hele handige tools op internet voor te vinden. Ik heb de eieren 12 minuten gekookt en ze daarna laten schrikken. Dit heb ik gedaan door het hete water af te gieten in de gootsteen en ze daarna in koud water te hebben gedaan. Direct na het laten schrikken haal je het water uit het pannetje en laat je de eieren even vijf minuten rusten. Pel de eieren en snijd ze doormidden in de lengte. Doe het eigeel in een apart bakje. Leg het eiwit op een bordje. Doe de hummus bij het eigeel en meng dit goed door elkaar. Vul de spuitzak met het mengsel en vul de eieren. Het is leuk als je een mooi gekarteld spuitmondje gebruikt. Je kunt de eieren afmaken door er bijvoorbeeld een groen takje op te leggen. Bieslook is erg lekker bij eieren.

 

Maaltijden aan huis bezorgen in Vlaanderen en Brussel

Wil je jij liever niet zelf meer in de keuken staan om te koken? Dan kun je ook overwegen om warme maaltijden aan huis te laten bezorgen in België. Er zijn heel veel leveranciers van kant en klaar maaltijden die door middel van een bezorgservice wekelijks thuis-bezorgen. Deze zogenoemde maaltijdvoorzieningen of maaltijdbedelingen leveren voor een vaste prijs elke week hun producten op locatie. Het zijn gezonde maaltijden die voor ouderen, maar ook kinderen en volwassenen, prima geschikt zijn. Er zit voldoende groente in en je kunt zelf smaken kiezen. Er is bij de verschillende leveranciers keuze uit dagverse, koelverse, diepvriesmaaltijd en reeds voorverwarmde maaltijden.

 

Bron: bezorgservice maaltijdenbezorgen.be