Wat is lekker om tussendoor te eten?

De meeste mensen in Nederland eten drie maaltijden per dag. De meeste mensen gaan ook met honger naar bed als ze naast deze drie maaltijden, niet ook nog wat dingen tussendoor eten op een dag. Tussendoortjes zijn belangrijk om te kunnen functioneren. Ze geven je een snelle boost van energie en vullen het lege en hongerige gevoel in je maag. Er zijn verschillende dingen die tussendoor gegeten kunnen worden. Sommige mensen eten chips of snoep, maar dit is erg calorierijk en er zitten vrijwel geen voedingsstoffen in. Anderen eten fruit en snackgroente. Dit is absoluut een goede optie, maar veel mensen vinden het lastig om elke dag genoeg groente en fruit te eten. Daarom zijn noten een goede opvulling. Noten bevatten vele voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan gezonde vetten, eiwitten, vezels en mineralen. Wie iets lekkers en gezonds wil als tussendoor snack, kan het beste kiezen voor noten. Zie hier waar je de lekkerste noten kunt kopen en waar deze vandaan komen. Macadamia noten kopen is daarbij extra verstandig, want ze zijn een heerlijk en voedzaam voedingsmiddel. 

Pinda’s als ideale tussendoor snack

We zijn tot de conclusie gekomen dat noten dienen als goede tussendoor snack. Ook kunnen pinda’s worden gegeten als tussendoor snack. Vele mensen denken dat pinda’s ook noten zijn, maar dat is niet zo. Pinda’s groeien niet zoals amandelen, hazelnoten en walnoten aan een boom. Pinda’s zijn namelijk peulvruchten.Toch zijn ze ook erg geschikt om tussendoor te eten. Pinda’s zijn ook erg multifunctioneel. Als borrelhapje zie je ze vaak in een krokant jasje, het borrelnootje. Ook eten veel Nederlanders bijna elke dag pinda’s in de vorm van pindakaas. Dit broodbeleg is ontzettend bekend in Nederland en vult goed.  

Macadamia noten als snack tussendoor

Macadamia’s zijn goed om te eten, want ze zijn een absoluut voedzaam voedingsmiddel. Ze bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetten, waarvan bekend is dat ze het cholesterolgehalte verlagen, en ook hebben ze bepaalde vitaminen en mineralen. Macadamianoten hebben een zachte, boterachtige smaak, waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken in desserts en ook als tussendoortje. Deze noten zijn gemakkelijk toe te voegen aan havermoutkoekjes en mueslirepen en zelfs aan zelfgemaakt ijs. Ze kunnen worden gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten. Macadamianoten, ook wel bush nuts genoemd, zijn een boomsoort die in Australië en op de eilanden in de Stille Oceaan wordt gekweekt. Ze zijn omgeven door een bolster en groeien in trossen, dus niet aan bomen De pitten van deze noten zijn zeer voedzaam en bevatten gezonde onverzadigde vetten.