Zijn er ook gezonde chocolade?

Snoepgoed wordt over het algemeen vooral gezien als iets wat voor kinderen is. Doorgaans is het ook erg slecht voor je gezondheid en gebit door het hoge percentage suiker, waardoor het nog minder aantrekkelijk is voor volwassenen die zich vaker zorgen maken over hun gezondheid dan kinderen. Een uitzondering op deze regel lijkt echter gevormd te worden door chocolade. Dit snoepgoed is ondanks de label alsnog razend populair onder mensen van alle leeftijden door haar wijde toepassingen op verschillende gelegenheden. Veel mensen willen daarom weten of chocolade die gezond is daadwerkelijk bestaat. Klik hier als je meer wilt weten over chocolade en wat het gezond kan maken. 

Waardoor kan chocolade gezond zijn?

Over het algemeen wordt gezegd dat chocolade niet gezond is, voornamelijk omdat het net als veel ander snoepgoed alsnog suiker bevat. Er zijn echter redenen om chocolade in sommige gevallen als gezond te bestempelen. Het onderdeel van chocola dat hier de grootste invloed op heeft is het cacao. Cacao kan bepaalde stoffen bevatten genaamd antioxidanten. Deze stoffen zijn gunstig voor de bloedvaten en het hart. Hierdoor is chocolade die gezond is dus een chocolade gemaakt van cacao met een hoog percentage van deze antioxidanten. Klik hier als je meer wilt weten over welke soorten chocolade er dan zijn met dit soort cacao. 

Bestaan zulke gezonde chocolades?

Deze ontdekking gaat tegen het stereotype idee dat pure chocolade gezond is. En hoewel het zeker gezonder is dan witte en melkchocolade, is het alsnog niet goed voor je. Ondanks dat het dus theoretisch mogelijk is dat gezonde chocolade echt bestaat en verkocht kan worden, lijkt het tot nu toe nog niet veel gedaan te zijn. Er is echter één bedrijf dat adverteert voor gezonde chocolade, namelijk Acticoa. Dit bedrijf maakt namelijk chocolade met cacao dat bestaat uit een hoog percentage antioxidanten. Chocolade die gezond is, is dus nog ver weg van een standaard in de paden van supermarkten. Klik hier als je up-to-date wilt blijven op alle ontwikkelingen rondom gezonde chocolade.